You are here: Home Take action Kom in actie

Kom in actie

Deze actie is nu gesloten.  Hartelijk bedankt voor iedereen, die heeft deelgenomen aan deze campagne!

Afrikaan avatar

Wist je dat jouw mobiele telefoon is gemaakt van goud – en van nog dertig andere metalen? Zonder deze metalen zouden onze mobieltjes, laptops en MP3-spelers niet functioneren. De electronica industrie gebruikt alsmaar meer zeldzame metalen om onze gadgets te kunnen maken! makeITfair onderzoekers hebben ontdekt dat arbeiders – en het milieu – in de hele wereld te lijden hebben, terwijl de grote electronica merken hun zakken vullen.

Voor meer informatie lees de laatste makeITfair-folder over dit onderwerp

Doe met ons mee door onderstaande email te sturen aan de directeuren van deze bedrijven. Vraag hen hun verantwoordelijkheid te nemen voor het verbeteren van de slechte omstandigheden voor mens en milieu bij de delving van metalen in de hele wereld!

Beste directeur,

Als één van de grootste producenten van consumentenelektronica in de wereld, denk ik dat uw industrie verantwoordelijkheid moet nemen voor het toenemende gebruik van metalen in de wereld. Veel van deze metalen worden gedolven in ontwikkelingslanden, waar mijnwerkers van soms pas zeven jaar oud onder slechte omstandigheden moeten werken. En ook het milieu heeft eronder te lijden.

  • Wist u dat er in de Democratische Republiek Congo, in de regio waar kobalt geproduceerd wordt voor oplaadbare batterijen, ongeveer 50.000 kinderen in de mijnen werken? Ze worden blootgesteld aan stofdeeltjes die hun longen kapot maken.

  • Wist u dat in Zuid-Afrika hele dorpen worden verdreven door mijnbouwbedrijven – zonder compensatie – om plaats te maken voor de delving van platina dat terecht komt in computerharddisks?

  • Wist u dat in Norilsk in Rusland, waar nikkel, kobalt, platina en palladium worden gedolven voor elektronische onderdelen, de luchtverontreiniging zo erg is dat de sneeuw er geel is?

  • Wist u dat tin, dat onder gevaarlijke omstandigheden wordt gedolven in de rijkste mijnen in de Democratische Republiek Congo, in pakketten van 50 kilo te voet twee dagen door het oerwoud wordt vervoerd, meestal door kionderen? Dit tin wordt gebruikt in printplaten.

Als consument ben ik erg bezorgd hierover en daarom steun ik makeITfair. De makeITfair campagne, waar jongeren uit heel Europa aan meedoen, roept grote merkenbedrijven als de uwe op om bij te dragen aan verandering. Ik wil graag dat uw bedrijf zich ervan verzekert dat uw metaalleveranciers in ontwikkelingslanden het metaal op een verantwoorde manier delven!

Kunt u mij vertellen hoe uw bedrijf zich inzet voor deze problemen en hoe u ze aan wilt gaan pakken in de toekomst?

makeITfair for people everywhere!

Met vriendelijke groet,

 

Klik op verzend om de brief naar de bedrijven te sturen.

Jouw mail wordt gestuurd naar de directeuren van: Acer, Apple, Creative, Dell, Fujitsu Siemens, Hewlett-Packard, Lenovo, LG Electronics, Logitech, Microsoft, Motorola, Nintendo, Nokia, Packard Bell, Palm Europe, Philips, RIM, Samsung, Sandik, Sony, Sony Ericsson en Toshiba.

 

 

kop_demands.jpg

What do we want from the companies? See our demands

logo pif plus tekst